Yapmayın Etmeyin Benzetmeyin!

linkedin türkiye

Aycrea Linkedin 6

2014 yılında açıklanan verilerle Dünya genelinde 300 milyon kullanıcı sayısıyla oluşturulduğu zamandan bu yana yüksek bir büyüme trendine sahip olan Linkedin’inin 2015 yılında açıklanan rapora göre; en hızlı büyüdüğü ülke Türkiye. Son rakamlara göre Türkiye’de 4.300.000 kullanıcı sayısına sahip olan Linkedin’de %14’lük oranıyla en fazla kullanıcı satış pozisyonunda çalışmakta olup Türk girişimciler de Linkedin’in en yaygın olarak kullanan ilk 5 grubun arasında yer alıyor.

linkedin

Profesyonel iş ağı olarak tanımlanan ve profesyonel kimliğini en iyi şekilde yansıtarak geniş bir network oluşturmak, kendi sektörümüzle ve diğer sektörlerle ilgili bilgi edinmek veya paylaşmak, yeni kariyer fırsatlarını yakalamak ve işverenlerin ihtiyaç duydukları pozisyonlar için en uygun adayları bulmak amacıyla kullanılması gereken Linkedin’i ne kadar doğru ve amacına uygun kullanıyoruz peki?

Çok doğru kullanamıyoruz ne yazık ki… Ya da diğer bir ifadeyle diğer sosyal mecralardaki kullanıcı alışkanlıklarımızı bu mecrada da ısrarla sürdürüyoruz nasıl antiprofesyonel bir imaj oluşturduğumuzu farketmeden…

1. Adresi belli, “anonim” şarkı paylaşımları yapıyoruz mesela

sosyal medya 1

2. Ya da instagram’da oldukça popüler olan “temsilidir” paylaşımları yer buluyor bu profesyonel (!) mecrada

sosyal medya 2

3. Evet; kabul etmeliyiz ki okuyunca hepimizin yüzünde küçük bir tebessüm bırakıyor; ama maalesef yanlış mecra…

sosyal medya 3

4. Profesyonel kimliği en doğru şekilde yansıtma çıkış noktasıyla oluşturulan bu mecrada tanınmış bir kişinin fotoğrafını profil fotoğrafı olarak kullanmak, maalesef profesyonel hayatta tanınırlığınızı arttırmıyor, aksine hafızalardan/bey(in) ağından kolayca silinmenize yol açıyor.

sosyal medya 4

5. Elbette özlü sözlere her mecrada ihtiyacımız var; ama burada değil.

sosyal medya 5

Kendilerine iş bulmak yerine başka (!) bir kariyer hedefi belirleyen ve en uygun işi değil (!) eşi arayan bayan kullanıcılarımızı da anmamak olmaz elbette…

Elbette her sosyal platformda olduğu gibi Linkedin’de de “samimi” paylaşımlar yapılmalı; ancak paylaşımlar yapılırken her mecranın çıkış noktası, kullanım amacı ve dilinin farklı olduğu unutulmamalı.

Özetle; YAPMAYIN, ETMEYİN, LINKEDin’İ DİĞER MECRALARA BENZETMEYİN!

www.aycrea.com